Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

İZTO/Özgener: Kamu borcunu düzenli ödeyene teşvik indirimi yapılsın

DUYGU GÖKSU-

İzmir Ticaret Odası (İZTO)

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, yeni bir yapılandırmanın gündemde olduğunu anımsatarak, öncelikli taleplerinin, tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren şirketlere teşvik edici bir indirim uygulanması olduğunu söyledi.

Kamu borçlarının yeniden yapılandırılması konusunun tüm sektörleri ilgilendiren taleplerden biri olduğunu vurgulayan Özgener, “Stok affı, matrah artırımı, kasa affı gibi uygulamaları içeren yeni bir yapılandırma gündemde. Bu konuda en öncelikli taleplerimizin başında; tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarımıza teşvik edici bir indirim uygulanması geliyor” dedi.

Türkiye’de, Avrupa Birliği’ne benzer yerli bir “Emisyon Ticaret Sistemi (ETS)”nin devreye girmesinin önemine değinen Özgener, “Aynı zamanda ekonomik büyüme ve emisyonların düşürülmesi konusunda yapılan çalışmaları önemli buluyor, hızla uygulamaya geçmesini bekliyoruz. Ülkemiz ekonomisinin istihdam ve ihracatının büyük bir kısmını sırtlayan KOBİ’lerimizin yeşil dönüşüm ilkelerine uyum sağlamaları için, bizler farkındalık düzeyini artırmaya yönelik çalışmalar yaparken, diğer yandan geri ödemesiz dönemi içeren uygun maliyetli finansman verilerek, bu sürecin maksimum seviyede desteklenmesi büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

ANA SAYFA

tr-tr

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/281625309435435

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)