Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Yıldızlar Yatırım; gübre, demir-çelik ve enerji yatırımlarına hız verecek

Üç kıtada tesisleri bulunan Yıldızlar Yatırım Holding, bu yıl gübre, demirçelik, enerji ve liman yatırımlarına odaklanacak. Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, tüm şirketleri için yeni yatırımlar üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, Holding’in 2022 faaliyetleri ve 2023 hedeflerini paylaştı. Geçen yıl yurt içi ve dışı pazarlarda 4 bin 500’ü aşkın kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Yıldız, faaliyet gösterdikleri 8 sektörde dünya markası yaratma hedefiyle yollarına devam ettiklerini aktardı. Yıldız, "Orman ürünleri, gübre, kimya, demir-çelik, deniz taşımacılığı, liman işletmeciliği, enerji ve sigortacılık gibi birbiriyle entegre sektörlerde küresel pazarın söz sahibi oyuncuları arasında yer alıyoruz. Bugün üç kıtada tesisleri olan bir grup olarak, 100’e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Yıldız Entegre, ihracat açısından başarılı bir yılı geride bırakıyor. Her zaman olduğu gibi Yıldız ailesi olarak önceliğimiz iç pazar oldu. Bu sorumluluğumuzu sürdürmekle beraber hem ihracat pazarlarımızı genişlettik hem de var olduğumuz pazarlarda derinliğimizi artırdık. İhracat yaptığımız ülke sayısı 50’nin üzerine çıktı. 2022’de Yıldız Sunta MDF’yi de bünyemize katarak Yıldız Entegre’nin kapasitesinde önemli bir artış sağladık” açıklamasını yaptı.

Tüm şirketleri için yeni yatırımlar üzerinde çalıştıklarını ifade eden Yıldız; gübre, demir-çelik, enerji ve liman yatırımlarının odaklarında yer aldığını belirtti. Yıldız, “İGSAŞ bünyesinde Kocaeli, Samsun ve Kütahya’da kapasite artırımı yatırımlarımıza başlayacağız. Şu anda Türkiye'deki tek üre üreticisi İGSAŞ. İhtiyacımızın yüzde 85'ini ithal etmek zorunda kalıyoruz. Kocaeli’deki yeni yatırımımızla üre kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Ayrıca, portföyümüze yeni ürünler ekleyeceğiz. Samsun ve Kütahya’da da çiftçilerimiz için katma değeri yüksek gübrelerin üretimi söz konusu olacak” dedi.

Yıldız Entegre’nin ise dünyada orman ürünleri sektöründe ilk 10 şirketten biri olduğunu söyleyen Yıldız, “Bu şirketimizle 3 kıtada 70 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yıldız Entegre de istikrarlı büyümesine ve ihracata odaklanmaya devam edecek. Yıldız Demir Çelik bünyesindeki ikinci galvaniz hattımızın yapımı devam ediyor. Hedefimiz bu hattı, Cumhuriyetimizin 100’üncü, Yıldız Demir Çelik’in ise 5’inci yılında devreye alarak ciddi bir kapasite artışına ulaşmak. Tüm bu yatırımlarımızın yapım süreci tamamlandığında artan kapasite, elbette grup olarak istihdamımızı da artıracak” şeklinde konuştu.

“Demir-çelikte hareketlilik yeniden başlayacak”

Hakkı Yıldız, Yıldız Demir Çelik’in, Türkiye’nin yassı çelik ihtiyacını karşılama, sektörde dinamik ve global bir oyuncu olma vizyonu ve misyonu doğrultusunda ilerlemeye devam ettiğini belirterek, şirketin Kocaeli’deki fabrikasında birçok sektörün ihtiyacına yönelik üretim yapıldığını, ikinci galvaniz hattının da devreye alınacağını bildirdi. Yıldız, uluslararası kuruluşların dünya ekonomisine yönelik 2023 büyüme beklentilerini aşağı doğru revize ettiğini anımsatarak, “Yılın ilk çeyreğinde demir-çelik sektöründe durgunluğun devam etmesi muhtemel. Ancak ilerleyen dönemlerde hareketliliğin yeniden başlayacağını düşünüyoruz” dedi.

ANA SAYFA

tr-tr

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/281749863487019

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)