Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Spora inovasyon katan şirketler kürsüde

Spor teknolojileri üzerine yenilikçi teknolojiler üreten şirketler Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri’nde taçlandırıldı. Toplamda 7 kategorinin yer aldığı programa 84 teknolojik girişim başvururken, gecede kürsüye çıkan şirketlere toplamda 1 milyon liralık ödül verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan “Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında, sporla ilişkili tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi amacıyla BİGG Spor Ödülleri Yarışması düzenlendi. Yarışmaya, “Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları”, “Sporda yapay zeka uygulamaları”, “Sporda giyilebilir teknolojiler”, “Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri”, “Sporda antrenman, rehabilitasyon ve sağlık teknolojileri”, “İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi” ile “Sporda yapay uzuv/ protez teknolojileri” kategorilerinde toplam 84 teknolojik girişim başvurdu.

Yarışma sonucunda kazananların ödülleri AKM’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni TÜBİTAK, Bilişim Vadisi, Teknopark İstanbul ile Artaş Grubu’nun katkılarıyla düzenlenirken, yarışmada derece giren ürünler, AKM Tiyatro sahnesi fuaye alanında sergilendi. Ziyaretçiler de burada ürünleri deneyimleme fırsatı buldu.

Törene üst düzey katılım

Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AK Parti İstanbul Milletvekili Sare Aydın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, ünlü şef Somer Sivrioğlu, Türk Milli Basketbol Takımı Teknik Direktörü Ergin Ataman ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada spor teknolojilerinde ne kadar yenilikçi olunabilirse, spor dünyasına ne kadar fazla özgün çözüm üretilebilirse, küresel spor ekonomisinde de Türkiye’nin gücünün o oranda artacağını belirterek, “Bu nedenle her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmememiz gerekiyor” dedi. Türkiye Yüzyılı’nda, her alanda olduğu gibi sporda da zirveye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Bakan Kasapoğlu, “Takip eden değil, takip edilen bir gençlik dönemi başlıyor. İnanıyorum ki pırıl pırıl gençlerimiz azim ve kararlılıkla güçlü Türkiye idealine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz de, bütün varlığımızla gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Destek miktarı artırılacak

Bakan Varank da törende yaptığı konuşmada TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci Programı ile bugüne kadar 2 bini aşkın gence 500 milyon liranın üzerinde hibe verdiklerini ifade ederek, “Şimdi aynı başarıyı BİGG Spor programıyla da yakalamak istiyoruz” dedi. Bakan Varank, ödül töreni sonunda toplu fotoğraf çektirilirken Bakan Kasapoğlu’na BİGG programının yeni çağrısında destek üst limitinin 450 bin liraya çıkarılması talebini iletti. Bakan Varank ayrıca törende ödül alan işletmelere de verilecek olan 200 bin TL destek tutarının 300 bin TL’ye yükseltilmesi çağrısında bulundu. Davetlilerin alkışlarla desteklediği talepler, Bakan Kasapoğlu tarafından da kabul edildi.

ÖDÜLLÜ ŞİRKETLER

tr-tr

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282278144464427

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)