Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Kocaer Çelik, ihracat performansını taçlandırdı

Ege İhracatçıları Birliği verilerine göre, 2022 yılında ihracatını önceki yıla göre yüzde 44 artışla 396,2 milyon dolara yükselten Kocaer Çelik, demir çelik sektöründe üst üste 5. kez ihracat şampiyonluğu ödülüne layık görüldü. Ege Bölgesi’nin en çok ihracat gerçekleştiren tüm şirketleri arasında üçüncü sırada yer alan Kocaer, 2022 yılında Ege Bölgesi’nde 2 milyar 560 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren demir ve demir dışı metaller sektörüne de en büyük katkıyı sağlayan şirket oldu.

Türkiye’nin en büyük ihracatçıları ve sanayi şirketleri arasında yer alan Kocaer Çelik, Ege İhracatçıları Birliği (EİB) tarafından düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, kürsüye çıktı. EİB verilerine göre, 2022 yılında ihracatını önceki yıla göre yüzde 44 artışla 396,2 milyon dolara yükselten Kocaer Çelik, demir çelik sektöründe üst üste 5’inci kez ihracat şampiyonluğu ödülüne layık görüldü. Ege Bölgesi’nin en çok ihracat gerçekleştiren tüm şirketleri arasında üçüncü sırada yer alırken, 2022 yılında Ege Bölgesi’nde 2 milyar 560 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren demir ve demir dışı metaller sektörüne en büyük katkıyı sağlayan şirket oldu. Yurt dışı dağıtım kanalları Kocaer Steel UK ve Kocaer Steel Ireland ile ihracat gücünü artıran Kocaer Çelik, Birleşik Krallık’taki 20 bin metrekarelik depoları vasıtası ile ürünlerini Birleşik Krallık ve İrlanda’daki müşterilerine en kısa sürede ulaştırıyor. Amerika, İtalya, İsrail, Peru, Kolombiya, Paraguay, Mısır ve Fas’ta ise yurt dışı satış temsilcilikleri bulunan şirket, katma değerli ürünleri ile ihracat da ülke ekonomimize sağladığı faydayı daha da artırmak için yurt dışı dağıtım ağını farklı ülkelerde Kocaer Steel UK yapılanmasına benzer yapılanmalarla genişletmeyi hedefliyor.

Katma değerin payını artıyor

2015 yılında kendi segmentinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belgelendirilen ilk Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçiren Kocaer Çelik, ürün çeşitliliğinin genişletilmesi ve katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesi için Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle dünyada üretimi zor ve kısıtlı olan güneş enerjisi ve madencilik sektörüne özel ürünlere odaklanan şirket, 2022’nin ilk dokuz ayında katma değerli ürünlerinin toplam satışlar içindeki payını yüzde 42 seviyelerine çıkardı. Şirket, 2023 yılında A1 ve A2 fabrikalarında yeni katma değerli ürünlerin üretimine yönelik son teknolojiyi kullanarak gerçekleştireceği yatırımlar ile küresel rekabet gücünü ve ihracatını daha da artırmayı amaçlıyor. Kocaer Çelik, Avrupa’da güneş enerjisi sektörünün en büyük iki fuarı olan 21 Şubat’ta İspanya’da Genera ve 13 Haziran’da Almanya’da Inter Solar Europe’da, ve 24 Nisan’da dünyanın en büyük madencilik fuarı Expomin Şili’de yerini alarak bu sektörlere yönelik ürettiği katma değerli ürünlerini sunmayı planlıyor.

Ödüllerle dikkat çekti

Ar-Ge ve dijital dönüşüm projeleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara imza atan Kocaer Çelik, 2017 yılında Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı’nın Verimlilik Proje Ödüllerinde Büyük Ölçekli İşletmeler ArGe Kategorisinde birincilik, IDC Endüstri 4.0 Ödüllerinde Smart Manufacturing (Üretim) kategorisinde ikincilik, 2018 yılında İzmir Teknoloji ve İnovasyon Platformu (İZTEK) Ar-Ge ve Teknoloji Ödüllerinde Jüri Özel, 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Proje Kapasitesi kategorisinde ikincilik ve A sınıfı Ar-Ge Merkezleri kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. 2020 yılında global ölçekte saygın kuruluşlarından biri olan Fastmarkets’in her yıl düzenlediği ‘Global Çelik Mükemmellik Ödülleri’ kapsamında ‘En İyi Operasyonel İyileştirmeler’ kategorisinde dünya çapında üçüncülük ödülü alarak, bu yarışmada ülkemizden ödül alan tek firma oldu.

ÖDÜLLÜ ŞİRKETLER

tr-tr

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282295324333611

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)