Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Lima Logistics, global başarılarıyla dikkat çekiyor

Başta havayolu olmak üzere karayolu, denizyolu, demiryolu, intermodal, ekspres kurye, fuar ve etkinlik lojistiği alanlarında hizmet sunan Lima Logistics, global alanda sağladığı başarılarını aldığı ödüllerle de taçlandırıyor.

ESRA ÖZARFAT www.basaktraktor.com.tr

Uluslararası hizmet servislerini her geçen gün genişleterek büyüyen Lima Logistics, 2013 yılında Vedat Çelik, Cenker Ural, Sinan Türel ve Hamdi Bülbüldere ortaklığıyla kuruldu. Bugün başta havayolu olmak üzere karayolu, denizyolu, demiryolu, intermodal, ekspres kurye, fuar ve etkinlik lojistiği alanlarında hizmet sunan Lima, başarılarını aldığı ödüllerle de taçlandırıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından verilen “Bursa İlk 250 Büyük Firma” araştırmasında yerini alan Lima, ayrıca Great Place to Work Enstitüsü’nün (GPTW) ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ araştırmasında da listede yer alıyor. Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB)’in açıkladığı “Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetler” kategorisinde 50’nci sırada yer aldıklarını belirten Lima Logistics Kurucu Ortağı Cenker Ural, “Çalışan hakları ve kanunlarla uyumlu, dürüstlük ve bağlılık ilkelerine sadık, adalete önem veren, bilgiye ve teknolojiye değer veren, sürekli yenilik prensibini kabul eden, iş sağlığı ve güvenliği sorumlulukları dahilinde iş süreçlerini şekillendiren, çalışanlar için nitelikli ve etkisi ölçülebilir eğitim ve gelişim fırsatları sunan bir İK politikası uyguluyoruz. Ofislerindeki yüzde 38’lik kadın istihdam oranı ile hem kadınları lojistik sektörüne teşvik ederek iş fırsatlarına erişimini sağlıyor, hem de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Ayrıca, 2021 yılında kendi adımızla kurduğumuz “Lima Spor Kulübü” ile gençlerin erken yaşta tüm hayatları boyunca kullanacakları yetkinlikleri kazanmalarını, hem fiziksel hem de mental anlamda sağlıklı sporcular olarak yetişmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

Fuar ve etkinlik lojistiğinde öne çıkıyor

Bursa’dan başlayan yolculuklarını İstanbul, İzmir ve Milano ofisleri, Eskişehir, Ankara, Denizli, Adana ve Bükreş acenteleri ile sürdürdüklerini anlatan Ural, sektörde forwarder alanında faaliyetlerini sürdürürken bir yanda da bu alanda yapmış oldukları yeni özmal dorse yatırımı ile karayolu taşımacılığında intermodal servisini de devreye aldıklarını aktardı. Cenker Ural, “Partnerlerimizi daha çevreci hizmetler verebilen ve bu alanda yatırımları olan firmalardan seçtiğimizi belirtmek isterim. Ayrıca Çin çıkışlı kargo taşımalarında firmalarımıza demiryolu + havayolu servis seçeneklerimizi sunarak karbon etkimizi minimize etmeye çalışıyoruz. Lima’nın bilinmesindeki en önemli hizmetlerden birisi de fuar ve etkinlik lojistiği. Uluslararası fuar sevkiyatlarının istenilen yere zamanında ulaşması için uzman bir fuar ekibiyle çalışan şirket, geçici veya kati ihracat, gümrükleme, depolama, fiziksel dağıtım süreçlerine son derece hakim durumda” dedi.

ÖDÜLLÜ ŞİRKETLER

tr-tr

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282321094137387

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)