Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

AOSB firmaları OSBÜK-OSB Yıldızları’nda göz doldurdu

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) firmaları, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK), OSB Yıldızları Araştırması’nda 12 kategorinin tamamında ödül aldı.

OSBÜK-OSB Yıldızları Araştırması’nda; satış, ihracat, istihdam, kadın istihdamı, Ar-Ge harcaması ve stajyer istihdamı kategorilerinde en çok artış yapanlar ile çeşitli alanlarda bir önceki yıla oranla artış gösteren firmalar ödüllendirildi.

AOSB Başkanı ve OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, yaptığı açıklamada ödül alan AOSB firmalarını kutladı. Sütcü “OSB’miz, en çok ödül alan firmaları bünyesinde bulundurmanın gururunu yaşıyor. Bize bu gururu yaşatan, üretimin birleştirici gücüne inanıp yarattıkları değerle daha güçlü Türkiye hedefine omuz veren firmalarımız ve tüm çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Firmalarımızın bundan sonraki süreçte daha güzel başarılara imza atacaklarına inanıyor ve bu başarıya katkı sunmak için AOSB yönetimi olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan Sütcü, OSB Yıldızları Araştırması’nın Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren firmaları motive etmek ve onlara yeni olanaklar tanımak amacıyla, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) öncülüğünde ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen kapsamlı bir yarışma olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Elde edilen veriler referans niteliğinde”

“Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan OSB’ler ve OSB’lerde faaliyet gösteren firmalar hakkında, doğru kaynaklara ve verilere dayalı tek resmi çalışma olan bu araştırma, OSB’lerdeki firmaların performansını tüm Türkiye’ye ve dünyaya anlatacak etkin bir referans kaynağı oluşturmaktadır. Araştırmada elde edilen verilerinin; ekonomi, dış ticaret, istihdam, yatırım, Ar-Ge, lojistik, dijitalleşme gibi alanlardaki araştırmacılara, ekonomi ve iş dünyasına yön veren kurum ve kişilere, uluslararası yatırımcılara, ulusal sanayi stratejisi oluşturanlara ve ülkemizle dış ticaret yapan firmalara referans kaynak oluşturmasını diliyoruz.” ADANA/EKONOMİ

ÖDÜLLÜ ŞİRKETLER

tr-tr

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282364043810347

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)