Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Vestel, marka değerini 7 basamak yükseltti

Vestel, ülke ekonomisine değer katma yolunda üretim, istihdam ve ihracatta sürdürülebilirliği sağlamaya devam ediyor. Vestel’in başarı grafiği; teknoloji, inovasyon ve ihracat odaklı sürdürülebilir iş modeli sayesinde istikrarlı bir seyir izliyor. 2022 yılında 24’üncü kez sektörünün ihracat şampiyonu olan Vestel, Türkiye geneli ihracat sıralamasında da 5’inci oldu. Avrupa TV pazarının ilk 3, beyaz eşya pazarının ise ilk 5 üreticisinden biri olarak küresel pazarlardaki güçlü konumlarını koruduklarına dikkat çeken Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Dünyanın 158 ülkesine yönelik gerçekleştirdiğimiz ihracat hacmi ile çeyrek asırdır sektörümüzün ihracat şampiyonu konumundayız. İç pazarda tüketici ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan ürün ve hizmetlerimizle pazar payımızı artırırken, marka değerimizde büyük yükseliş sağladık. Brand Finance’in 2021 yılı için yaptığı “Türkiye’nin En Değerli Markaları Araştırması”nda bir önceki yıla göre 7 sıra birden yükselerek 4’üncü olduk ve marka değerimiz 720 milyon $ olarak açıklandı” dedi.

“Faaliyetlerimizin ulusal ve uluslararası saygın platformlarda değerlendirilerek, ödüllere layık görülmesi elbette bizim için son derece önemli. İmza attığımız öncü işlerin bu şekilde takdir edilmesi hem ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor hem de bundan sonra daha da iyisini yapmak adına bizleri cesaretlendiriyor” ifadelerini kullanan CEO Erdoğan, Vestel’in elde ettiği başarıların istikrarlı büyüme yolculuklarının önemli bir bileşeni olduğuna dikkat çekti.

Good Design’ın tarihine geçti

Vestel, küresel ölçekte saygın organizasyonlardan inovasyon ve tasarım ödülleri almaya devam ediyor. “Tasarımın nobeli” olarak anılan, 70 yılı aşkın tarihiyle dünyanın en köklü ve prestijli tasarım yarışmaları arasında gösterilen Good Design 2022’de dünya devi rakiplerini geride bırakarak 20 ödül almaya hak kazanan Vestel, bugüne dek organizasyondan toplam 124 ödül alarak rekora imza attı. Organizasyonun 2022 yılındaki yarışmasında Vestel Beyaz Eşya ile 7, Elektronik ile 9, Kullanıcı Deneyimi uygulamaları ile de 4 ödüle layık görülerek sadece teknoloji değil tasarım alanındaki yetkinliğini de bir kez daha tescillemiş oldu.

Yılın “en yenilikçi” markası seçildi

Teknoloji, tasarım, spor ve yaşam tarzı alanlarında dünyanın önde gelen ödüllerinden biri olan Plus X Awards’da 2022’de 80 farklı sektörden, 700'den fazla uluslararası katılımcı marka yarıştı. Vestel yarışmaya damga vurarak 5 ürünüyle toplam 23 ödül almasının yanı sıra, yılın en yenilikçi markası oldu.

ÖDÜLLÜ ŞİRKETLER

tr-tr

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

2023-01-27T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282480007927339

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)