Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

İYİ Parti: Onay makamı değiliz

“Gerçekten CHP o masayı (6’lı Masa) Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz”

MARUF BUZCUGİL-HÜSEYİN GÖKÇE/

EKONOMİ gazetesinin başlattığı “Seçime Doğru Ekonomi Politika-Kurmaylar Konuşuyor” röportaj dizisinin ilkine konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayının belirlenmesi sürecine yönelik kritik açıklamalarda bulundu. Özlale, adaylığın “oldu-bitti halinde 12 güne sıkıştırılmasını doğru bulmadıklarını” vurguladı.

Millet İttifakı’nın kurucu paydaşları CHP ve İYİ Parti arasında aday belirleme konusunda gergin bir süreç yaşanıyor. 6’lı Masa’nın her koşulda birlikte kalacağını ısrarla vurgulamalarına rağmen İyi Partililer sitemlerini dile getirmekten geri durmuyorlar. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat toplantısında belirleyeceğiz” sözlerini medyadan öğrendiklerini EKONOMİ’ye açıkladı. Özlale’nin açıklaması bugün Ankara gündemine oturdu. Son 6’lı Masa toplantısı öncesinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan açıklamaları nedeniyle Cihan Paçacı’nın parti yönetimindeki görevinden istifa ettiğini hatırlatan Özlale, bana ve Ankara Haber Müdürümüz Hüseyin Gökçe’ye, “Biz, sayın Cihan Paçacı’yı kurban verdik ama, ‘Kemal Kılıçdaroğlu aday olmazsa 6’lı Masa dağılır’ diyen Bülent Kuşoğlu gereğini yapmadı. Bu açıklama bizi çok rahatsız etmişti” dedi. Bugünkü partiler arası temas trafiğinde Özlale’nin gazetemize yaptığı açıklamalar çok konuşulacaktır.

MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI BEKLENİYOR

Seçim tarihine geri sayım başlamasına rağmen Millet İttifakı’nın adayını hala açıklayamaması muhalefetin seçim kampanyasına odaklanmasını güçleştiriyor. Ankara’da muhalefet partileri arasında yoğun temas trafiği yaşanıyor. Millet İttifakı liderlerinin 13 Şubat’taki kritik toplantısı öncesinde toplantıya ev sahipliği yapacak olan SP lideri Temel Karamollaoğlu, liderlerle ikili görüşmelerini sürdürüyor. Dün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Karamollaoğlu’nun diğer liderlerle de temaslarını bugün ve hafta sonunda sürdürmesi bekleniyor. Bu aşamada liderler arasında ikili telefon görüşmelerinin de yapılabileceği belirtiliyor.

MHP’DEN TEKİRDAĞ MİTİNGİ

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin illerde yaptığı “Aziz Milletim Sıra Sende” temalı mitingleri devam ediyor. Bahçeli, 5 Şubat Pazar günü Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı’nda partililere seslenecek.

ANA SAYFA

tr-tr

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/281509345332900

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)