Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Hisarcıklıoğlu: İş süreçleri, verimlilik ilkesine göre yeniden ele alınmalı

ATO Congresium’da düzenlenen 5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kritik teknolojileri ihraç eden bir ülke olmak için gece gündüz çalışmalıyız. Bu anlamda, iş süreçlerimizin tamamının verimlilik ilkesine göre yen

Ankara Bilim Üniversitesi öncülüğünde ATO Congresium’da düzenlenen 5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı, “Gelecek için Teknolojiler” temasıyla başladı. Fuara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

Fuarın açılışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu. Mesajda, Türkiye’nin, teknolojiyi sadece tüketen değil, tasarlayan, planlayan ve üreten bir ülke olma yolunda ilerlediğini belirten Erdoğan, bu amaçla Ar-Ge ve teknoloji ekosisteminin oluşması için her alanda teşvik ve destekleri sürdürdüklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yılda ülkeye 96 teknopark, 316 tasarım merkezi, 1249 Ar-Gemerkezi ve diğer teknoloji yatırımları kazandırarak büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini, TEKNOFEST ve benzeri etkinliklerle çocuklara ve gençlere potansiyellerini sergileyebilecekleri platformlar sunduklarını hatırlattı.

“Büyüme ve rekabet teknoloji ile sağlanabilir”

Rifat Hisarcıklıoğlu da “Dijital dönüşümün baş döndürücü hızı, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini de hızla değiştiriyor. İşte bu noktada verimlilik sadece bir kavram değil, dönüşümün temel unsuru olarak karşımıza çıkıyor” dedi. Sürdürülebilir büyümenin ve uluslararası rekabet gücünün artırılmasının sadece teknolojik gelişme temelinde sağlanabileceğini bildiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Kritik teknolojileri ithal eden değil, ihraç eden bir ülke olmak için gece gündüz çalışmak gerekiyor. Bu anlamda, iş süreçlerimizin tamamının verimlilik ilkesine göre yeniden ele alınması gerekiyor. Teknolojinin büyük bir hızla geliştiği bir dönemin içerisindeyiz. E-ticaret gittikçe yaygınlaşırken, iş süreçleri de teknolojik olarak dönüşüme uğruyor. Dijital dönüşümün baş döndürücü hızı, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini de hızla değiştiriyor. İşte bu noktada verimlilik sadece bir kavram değil, dönüşümün temel unsuru olarak karşımıza çıkıyor.”

Hisarcıklıoğlu, iş süreçlerinden enerjiye, çalışanlara, ham maddeye kadar birçok noktada verimliliğin ana konu haline getirilmesinin önemine dikkat çekerek, son zamanlarda kurulan modern fabrikaların verimliliği artırdığını aktardı.

ANA SAYFA

tr-tr

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/281814288010916

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)