Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

“Antalya, ticaret dostu şehir olarak planlanmalı”

FİKRİ CİNOKUR-

Antalya Ticaret ve Sanayi

Odası (ATSO) Başkanı Ali

Bahar, Antalya’da ticari alan planlamalarının zayıf olduğunu, ticaretin konutlardan kalan artık alanlara ya da bina altlarına sıkıştığını belirtti. Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, mekan planlaması olmadığı için Antalya’nın ticaretinin, potansiyelini de bulamadığından yakınan Bahar, şunları kaydetti: “Antalya’nın gelecek hedeflerinin ilk sırasında shopping friendly, yani ticaret dostu bir şehir olmak yer almalıdır.

Bu konu sadece ATSO’nun meselesi de değildir ve hatta bizden önce devletin ve yerel yönetimlerin meselesidir. Belediyeler nasıl ki toptancı halleri konusunda sorumluluk almak durumundaysa, aynı şekilde ticaret merkezleri için de sorumlu olmalıdırlar.

Şehirlerin ticaretine yeni bir soluk kazandıracak ihtisas ticaret merkezleri, toplu işyerleri kurulması bir milli politika haline gelmeli, böylece hem sağlıklı kentleşme, hem de ticaretin geliştirilmesi yönünde bir hamle yapılmalıdır. Toptancı haller nasıl yapılıyorsa aynı şekilde ihtisas ticaret merkezleri ve toplu işyerleri de yapılmalıdır.”

“Turizme destek kışın da çalışmayı teşvik edecek”

OSB’lerin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı şemsiyesi altında nasıl kuruluyorsa, ihtisas ticaret merkezleri ve toplu işyerleri, hatta akıllı lojistik merkezlerinin de Ticaret Bakanlığı ve TOBB ortak şemsiyesi altında, her şehirde planlanarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Ali Bahar, geçen yıl turizmin iyi bir sezon geçirdiğini, Hazine ve Maliye Bakanı’nın turizm istihdamına destek verileceğini açıkladığını anımsattı. Bahar, şöyle konuştu: “İlk aşamada yaz ve kış açık olan, bakanlık belgeli, sürdürülebilir turizm sertifikasında üçüncü aşamaya gelen konaklama tesislerinde, belirlenen aylarda SGK prim desteği ödenecek. Verilen istihdam desteği kış aylarında da çalışmayı teşvik edecektir.”

YURT HABERLERİ

tr-tr

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/281968906833572

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)