Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Rasgara, siyah tahini portföyüne ekledi

MEHMET NABİ BATUK /

Türkiye’de ve Amerika’daki fabrikalarıyla küresel tahin tedarikçilerinden biri olan Rasagra, Avrupa, Japonya ve Avustralya pazarında tüketilen yüksek besin ve mineral değerlerine sahip olan siyah tahini de portföyüne ekledi. Siyah tahini ilk etapta Avusturalya pazarına sunan firma, ikinci etapta Avrupa ve Japonya pazarına girecek.

Türk iş insanı Mehmet İnan ile Lübnanlı Souheil Fakhran Holding ortaklığında 2018 yılında Okka ve Seed N Snacks markasıyla Mersin’de ekmeklik beyaz susam ve tahin üretimine başlayan Rasagra Gıda, son 4 yılda yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarında tahin bazlı çeşit sayısını yükseltmeye devam ediyor. Yurt dışı fabrika yatırımlarıyla bölgesel bazlı üretim kapasitesini artıran firma, eş zamanlı olarak sürdürdüğü yeni ürün çalışmalarıyla rekabet gücünü sürdürülebilir olarak artıyor.

Sağlıklı gıda tüketiminde humus yemeğine olan ilgilin artığını bu durumun da humus yemeğinin ana bileşenlerinden biri olan tahine talebi yükselttiğini kaydeden Rasgara Gıda Genel Müdürü Mehmet İnan, “Avrupa ve Avustralya kıtalarında yoğunlukla tüketilen siyah tahin ürününü hızlı bir Ar-Ge projesiyle hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarımıza sunduk. Bu ürünlerin büyük bir bölümünü ticarileştirerek pazarlarımıza sunuyoruz. Son süreçte gündemimizde yüksek protein değerlerine sahip susam çeşitleri yer alıyor. İlk etapta normal susama göre 1.5 kat daha yüksek protein ve mineral değerlerine sahip siyah susam ürünlerini çalıştık. Siyah tahin ile Avusturalya pazarındaki rekabet gücümüzü önemli bir oranda artırdık. Ayrıca yeni ürünümüzü Japonya ve Avrupa pazarına da kısa bir süre içinde sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Üretim hattını siyah tahine çevirdi

Yurt dışından aldıkları yüksek siyah tahin talepleri nedeniyle üretim hatlarının bir bölümünü siyah tahin hattına çevirdiklerini kaydeden Mehmet İnan, “Gelişmiş ülkelerdeki tüketiciler az miktarda tüketip yüksek besin alabileceği bitkisel, sağlıklı ve vegan ürünlere yöneliyor. Bu yeni tüketici trendlerinde taleplerin artığı ürünlerin başında siyah tahin de geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bir kişinin günlük alması gereken kalori miktarı 2000 kaloridir. 14 gramlık siyah tahin tüketen bir kişi yaklaşık 100 kalori, 3 gr. protein, 9 gr. yağ, 2 gr. lif alabiliyor. Ayrıca günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 18’ini karşılıyor. Siyah tahin sahip olduğu yüksek besin ve mineral değerleriyle kişiyi uzun bir süre tok tutuyor. Avrupa ve Japonya’da superfood’s ürünleri arasında yer alıyor” diye konuştu.

YURT HABERLERİ

tr-tr

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282033331343012

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)