Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Yatırım danışmanlığında ‘yapay zeka’ dönemi

SELENAY YAĞCI /

ÜNLÜ & Co tarafından geliştirilen Piapiri uygulaması, yapay zekâ ile dijital yatırım danışmanı olacak. Markanın Dijital Kanallar ve İş Geliştirme Direktörü İlker Özten, “Bir sonraki aşamada uygulamayı tüm finansal çözüm ve ürünleri barındıracak finansal “superapp” haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co tarafından geliştirilen Piapiri uygulaması, yapay zekâ ile yatırım danışmanlığı vermeye hazırlanıyor. Uygulama, robotik yatırım sepetleri, robotik alım-satım sinyalleri ve sektör uzmanlarından raporlar ile yatırım için dijital bir ekosistem sunacak.

Superapp olmayı hedefliyor

ÜNLÜ & Co Dijital Kanallar ve İş Geliştirme Direktörü İlker Özten, yatırımcılardan aldıkları geribildirimlerle kişiselleştirmeyi üst düzeye taşıyacak geliştirmeler yaptıklarını belirterek, yapay zekâ uygulamalarıyla kişiye özel danışmanlık hizmeti vermek istediklerini ekledi.

Piapiri’de öncelikli amaçlarının Türkiye sermaye piyasalarındaki yatırım ürünlerini eksiksiz sunacak bir yapı oluşturmak olduğunu dile getiren Özten, “Bir adım sonrasında ise sadece yatırım ürünlerini değil, tüm finansal çözüm ve ürünleri barındıracak finansal “superapp” haline getirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte de yatırımcıları Piapiri’yi incelemeye, indirmeye davet edecek ve yine onlara fayda sağlayacağını umduğumuz işbirliklerine imza atacağız” dedi. Özten, finans sektöründe mobil uygulamaların kullanım oranları son derece yaygınlaştığını ve bu alandaki geliştirmeler hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Kampanyalara başladı

Özten, Piapiri’de müşteri olmak için herhangi bir hesap açılış ücreti, alt limit ya da hesap işletim ücreti bulunmadığını söyledi. Uygulamanın sunduğu hizmetler hakkında bilgi veren Özten şunları söyledi, “Borsada hisse senedi yatırımlarını yaparken; araştırma ekibimizin kısa vadeli alım/satım önerilerinden, uzun vadeli yatırım tavsiyelerine, günlük rapor ve analizlerden, videolar ve podcastlere kadar birçok değerli bilgiye erişebiliyor. ÜNLÜ & Co analistlerinin özenli çalışmalar ile AL önerisi verdiği ve o dönem en beğendikleri hisse senetlerinden oluşan Model Portföy’e de Piapiri’den ulaşmak mümkün ve yatırımcılar model portföyü Piapiri üzerinden tek tuşla satın alabiliyor.”

Öte yandan yılın ilk kampanyasını Hepsiburada işbirliği ile gerçekleştiren Piapiri, kampanya kapsamında Piapiri uygulaması üzerinden bireysel yatırım hesabı açan ilk bin kişiye, 200 TL’lik Hepsiburada hediye çeki veriyor.

GÜNCEL

tr-tr

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282282439446180

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)