Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Enflasyon nedeniyle mobilya fiyatları otomobille yarışıyor

Asortie Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, küresel enflasyonun mobilya sektörünü de derinden etkilediğini belirterek, hammadde tedariğinde yaşanan sıkıntılar ile maliyetlerde yaşanan artış sebebiyle mobilya fiyatlarının araba fiyatlarıyla yarışır hale geldiğini söyledi. Dünyanın pandemi gündeminden çıkar çıkmaz, pandeminin etkisi ile ortaya çıkan enflasyon ve gıda krizi ile yüz yüze geldiği bilgisini veren Erat, “Hemen hemen her sektörde kendini oldukça belirgin ve sert hissettiren, ülke ekonomilerini alt üst eden enflasyon mobilya sektörünü de çok ciddi boyutlarda etkiledi” dedi.

Türkiye ihracatta en ucuz ülkeler arasında

Türkiye’nin mobilya ihracatı konusunda pandemi sonrasında, halen dünyanın en ucuz ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Erat şunları söyledi, “Bu durum mobilya ihracatının artmasındaki en önemli etken olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemde mobilya ihracatındaki artışın yanında mobilya üretimi yapan firmaların sayısının artması bunun en önemli örneği.”

Türkiye’nin lüks ve klasik mobilya ihracatında dünya devleri ile yarışır hale geldiğini söyleyen Murat Erat, Türk mobilya sektörünün gelecek 10 yıl içinde dünyanın en önemli merkezi olacağının altını çizdi. Erat yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ikinci hatta üçüncü sınıf mobilya üreten ülkeler sınıfından çıktığını, Türk mobilyalarının da dünyanın birçok ülkesinde aranılan mobilyalar haline geldiğini de ifade etti. Erat, “Özellikle yurt dışında kullanıcıların el işçiliği ile üretilen klasik ve lüks mobilya modellerine kıymet veriyor. Bu durum Türk Mobilyalarına olan talepte artış sağladı” dedi.

GÜNCEL

tr-tr

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282312504217252

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)