Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Charge Teknoloji, 22 ilde 92 yerli elektrikli araç şarj istasyonu açacak

Yeni nesil araçların en temel ihtiyacı şarj istasyonları tüm dünyanın gündeminde bulunuyor. Bir taraftan yatırım boyutu, diğer yandan regülasyona yönelik uygulamalar hızlı gelişmelere yol açıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı” kapsamında sürdürülen “Elektrikli Araçlar için Şarj İstasyonları Destek Programı” önemli iş birlikleriyle devam ediyor. Hızlı şarj istasyonları üretiminde ve geliştirilmesinde ülkemizdeki önemli firmaların başında gelen Charge Teknoloji, 22 ilde 92 adet 120 kW Hızlı Şarj İstasyonu ile elektrikli otomobillere destek olacak.

Charge Teknoloji’nin yerli bir üretici olarak gerek ülkemizin ihtiyaçlarını karşılama anlamında gerekse teknoloji ihracatı konusunda önemli başarılara imza attığını belirten Genel Müdür Fevzi Erdal Karaağaç, Ar-Ge çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü söyledi.

Bakanlık ile yapılan iş birliği kapsamında 22 ilde kurulacak olan hızlı şarj istasyonlarının 92’sinde Charge Teknoloji’nin patentli markası Electrise’nin tercih edildiğini belirten Genel Müdür Karaağaç, “Charge Teknoloji yerli bir elektrikli araç şarj cihazı üreticisidir. Markamız Electrise ile AC ve DC elektrikli araç şarj cihazları üretmekteyiz. Şarj cihazlarında kullandığımız elektronik devreler de Ar-Ge ekibimiz tarafından geliştiriliyor. Türkiye genelindeki 30’dan fazla bayimiz aracılığıyla son kullanıcılara ve özel sektöre AC ve DC şarj istasyonları sağlamaya devam ediyoruz. Patentli markamız Electrise ile elektrikli otomobiller Türkiye’nin her yerinde güvenle şarj edilebilecek. Bakanlığın açıkladığı destek kapsamında İstanbul’dan Hakkari’ye, Erzurum’dan Muş’a kadar araç şarj istasyonları kuracağız. 120 kW Electrise City Max ULTRA ile kullanıcılar aynı anda iki elektrikli aracı şarj edebilecekler” dedi.

Yerli ihtilaçların karşılanmasının yanı sıra teknoloji ihracatına da büyük önem verdiklerini ifade eden Genel Müdür Karaağaç, İsviçre, Hindistan, Slovenya, Hollanda ve Fransa’ya şarj cihazı modülleri ihraç ettiklerini belirtti.

MEVZUAT-GÜNCEL

tr-tr

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282471418007204

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)