Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

“Adana, Türkiye’ye mentorluk yapabilecek potansiyele sahip”

ERAY ŞEN /

Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi Türkiye’nin düzenlediği Mentorluk Zirvesi, ilk kez İstanbul dışında Adana’da yapıldı. Zirve Lideri Mehmet Erel, Adana’nın güçlü sanayi geçmişi ile Türkiye’ye mentorluk yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

ADANA

Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi (EMCC) Türkiye yönetimi ile Adana Sanayi Odası’nın (ADASO) işbirliğinde düzenlenen ‘Zorluklardan Mentorlukla Güçlenerek Çıkmak’ temalı Mentorluk Zirvesi Adana’da yapıldı. Deprem bölgesindeki kurum ve kuruluşlara mentorluk alanında bilgi desteği sağlamak, ayrıca mentorluk ve koçluk deneyimlerinin iş dünyası ile paylaşılması için düzenlenen EMCC Türkiye Mentorluk Zirvesi 2023, ilk kez İstanbul dışında bir ilde gerçekleştirildi. Adana Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan zirvenin açılışına; EMCC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Demet Uyar, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Sönmez, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, EMCC Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Mentorluk Zirvesi Lideri Mehmet Erel ile çok sayıda davetli katıldı.

“Dünya artık kapitalist sistemde zorlanıyor”

Zirve Lideri Mehmet Erel, mentorluk zirvesinin yıllardır hep İstanbul’da düzenlendiğini ve ilk kez bu zirve için Adana’nın seçildiğini söyledi. Zirveye 280 kişinin kayıt yaptırmasının yoğun ilginin göstergesi olduğunu aktaran Erel, “Adana geçmişte bütün bölgeye mentorluk, yol göstericilik yapmış. Bu şehir, bırakın bölgeyi, Türkiye’ye mentorluk, yönderlik yapabilecek bir altyapıya sahip. Geçmişte bunu yaptı, yine yapacak” dedi. Son bir yıldır Türkiye ve dünyada ‘yetenek kıtlığı’ teriminin kullanıldığına dikkat çeken Mehmet Erel, bir yandan da gençlerin iş bulamadığını vurguladı. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve gençlerin iş sahibi olmasıyla ilgili sorunlara değinen Erel, şunları söyledi: “Gelecek kadınların. Biz erkekler ne kadar söylersek söyleyelim onlara ihtiyacımız var. Çünkü dünya artık kapitalist sistemde zorlanmaya başladı, duyguların, yaratıcı zekaların, barışın, uzlaşmanın getirdiği bir yapı önem kazandı. İkinci önemsediğim konu gençlerin iş sahibi olması. Emin olun imkan versek hepsi güzel işler yapacak ama daha kariyer sisteminde, üniversite seçerken mentorluğa ihtiyaçları var. İş kurma deneyimine ihtiyacımız var. Bütün gençlerin veya iş kurma hazırlığına başlayan kadınlar dahil herkesin iş kurma deneyimine, tecrübe paylaşımına ihtiyacı var.”

Rektör Prof. Dr. Tuncel’e EMCC özel ödülü verildi

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde özverili çalışmaları nedeniyle 6. Uluslararası Dünya Kadınlar Kongresi tarafından ‘Yılın Kadın Rektörü’ ödülüne layık gördüğü ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e, Mentorluk Zirvesi’nde ‘Üstün Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Liderliği nedeniyle ‘EMCC Başkanlık Küresel Özel Onur Ödülü’ verildi.

YURT HABERLERİ

tr-tr

2023-11-21T08:00:00.0000000Z

2023-11-21T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/281715504354828

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)