Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

TÜDÖKSAD’dan fırın ve tuvalet desteği

BARIŞ SEDEF /

Üyeleriyle birlikte deprem bölgelerinde yaraların sarılmasına yönelik çalışmalarda bulunan Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği (TÜDÖKSAD), Adıyaman ve İskenderun’a yardımlarını ulaştırdı. TÜDÖKSAD Başkanı Kadir Efe, bölgedeki üyeleriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde yönetim kurulu toplantılarında dernek olarak seyyar mutfak ve seyyar fırın temin edilmesi konusunda fikir birliğine varıldığını ve bu kapsamda üyelerinden topladıkları yardımlarla 2 adet seyyar mutfak ve seyyar fırın satın aldıklarını söyledi.

Birer adet seyyar mutfak ve seyyar fırın Adıyaman’ın Besni ilçesine, diğer seyyar mutfak ve seyyar fırının İskenderun’a ulaştırıldığına vurgu yapan Efe, “Akabinde bu ekipmanın sürdürülebilirliği için gerekli erzak, enerji, ekipman gibi tüm ihtiyaçları da yapılan çalışmalar sonucunda bölgeye gönderdik. Yönetim kurulu üyelerimiz hem Adıyaman Besni’de, hem de Hatay İskenderun’da çalışmalara bizzat yerinde katıldı. Kurulum aşamasından başlayarak sürecin hep içinde kalan yönetim kurulu üyelerimiz seyyar mutfak ve seyyar fırının işletme tarafını üstlenerek hızlıca üretime geçmelerini sağladı” dedi.

Deprem bölgesinde konteyner dağıtımına başlayacağız

Bunun dışında farklı ihtiyaçların karşılanması için de deprem bölgeleriyle temas halinde olduklarına işaret eden Efe, “Adıyaman Besni ilçesini ihtiyacı doğrultusunda 10 adet mobil tuvaletimiz bölgeye ulaştırılarak depremzedeler için kullanıma hazır hale getirildi” diye konuştu. Efe, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından,

Adıyaman Besni İlçesine kurdukları seyyar mutfak ve seyyar fırınların Bakanlık yetkilileri tarafından hijyen kontrolünden geçtiğini belirtti. Yardım tırlarının bulunduğu bölgeler ile sürekli iletişim halinde olmaya devam ettiklerini kaydeden Kadir Efe sözlerine şöyle devam etti: “İhtiyaçları en kısa sürede temin edip, Kızılay koordinasyonuyla yardımları kesintisiz şekilde vermeye özen gösteriyoruz. Yapılan yardımları anlık olarak üyelerimiz ile paylaşarak şeffaflığa önem veriyoruz. Bir haftada seyyar fırınlarımızda 101 bin ekmek seyyar mutfaklarımızda 9 bin 300 kişilik yemek pişirilip dağıtıldı. 20 Şubat Pazartesi günü yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, yapılacak yardımlar hakkında yeni çalışmalar yapılmasına karar verildi. Bu çalışmalar kapsamında deprem bölgelerinde konteyner dağıtımına başlayacağız.”

GÜNCEL

tr-tr

2023-02-27T08:00:00.0000000Z

2023-02-27T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282063396162966

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)