Nasil Bir Ekonomi – Nasil Bir Ekonomi

Netelsan, otomasyona 30 milyon liralık yatırım yapıyor

Akıllı binalara yönelik ürünlerin Ar-Ge, tasarım ve üretimini yapan Netelsan, 30 milyon liralık otomasyon yatırımıyla üretim hacmini 2 katına çıkaracak. Netelsan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Uzun; bina iletişim sistemleri, görüntülü diafon sistemleri, hırsız ve yangın alarm sistemleri, sensörlü aydınlatma armatürleri, acil çıkış yönlendirme ve acil aydınlatma armatürleri, akıllı kapı kilitleri ve anahtar priz ürün grupları ürettiklerini söyledi. Anahtar priz üretimine yaklaşık üç yıl önce başladıklarını kaydeden , “Üretim kapasitesini artırmak için 30 milyon liralık daha yatırım yapıyoruz. Makine yatırımlarıyla üretim hacmimizi 2’ye katlayacağız. Otomasyona yönelik bu yatırımımızı 2023’ün ilk çeyreğinde devreye alacağız” açıklamalarında bulundu. Toplamda 16 bin 300 metrekarelik kapalı alanda faaliyetlerinin devam ettiğini ileten Uzun, Türkiye’nin birçok ilinde bayileriyle yer aldıklarını söyledi.

Akıllı ev sistemlerini çeşitlendirecek

Teknolojik anlamda yatırımlarının devam ettiğini ileten Uzun, “IP akıllı ev sistemleri alanında işletim sisteminin çeşitlendirilmesi noktasında çalışmalarımız var. Andoroid işletim sistemli olan bu ürünümüzün Linux işletim sistemlisini de portföyümüze ekleyeceğiz. Bu ürünle orta ve alt gelir grubundaki kullanıcılara hitap etmeyi hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu. Geçtiğimiz yıl yüzde 50 büyüme kaydettiklerini dile getiren Uzun, “Yıl sonunu büyüme hedeflerimiz doğrultusunda kapatacağız. 2023 özelinde ise planlamalarımız sürüyor. Özellikle yurt dışı şube ve ofis yatırımlarımızla ihracat tarafına odaklanacağız” diye konuştu. Firmanın 7 ayrı ürün grubunda binlerce ürün çeşidini tüketicilere ulaştırdığını bu kadar ürün grubunu bir arada üreten Türkiye’nin en büyük firması olduğunu belirten Uzun, “Geniş ürün yelpazemiz sebebiyle sektörel olarak pazar payındaki konumumuz ürün gruplarına göre sıralamada 1 ila 3 arasında değişiklik gösteriyor. Tam entegre fabrikamızda el değmeden otomatik dizgi makinaları ile üretim yapıyoruz. Ürünlerimizin üretim aşaması Ar-Ge ile tasarım aşamasından başlayıp, kalıplarının yapılmasından, plastik enjeksiyona, yazılım ve donanımları ve metal aksamlarına kadar tüm her şeyi üretim tesislerimizde bizzat gerçekleştiriyoruz” dedi. Azerbaycan’a distribütörlük verdiklerini ileten Uzun, balkanlar ve Afrika ülkelerinde de yapılanacaklarını söyledi. Türkiye genelinde 200’den fazla bayilerinin bulunduğuna vurgu yapan Necmettin Uzun, “Alt bayileriyle beraber 81 ilde binlerle ifade edilen satış noktalarımızla kullanıcılarımıza ulaşıyoruz. Benzer bir şekilde inşaat projeleri ve ihalelerde güçlü bir rolümüz bulunuyor. Örneğin TOKİ veya Emlak Konut gibi kamu kurumlarına bayilerimiz aracılığıyla satışlar yapıyoruz” diye konuştu. Uzun, öte yandan sektörde yerli malı kullanım oranının artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Azerbaycan’a distribütörlük verdiklerini ileten Necmettin Uzun, balkanlar ve Afrika ülkelerinde de yapılanacaklarını söyledi.

GÜNCEL

tr-tr

2022-11-30T08:00:00.0000000Z

2022-11-30T08:00:00.0000000Z

https://nbe.pressreader.com/article/282488597747079

NASIL BIR EKONOMI MEDYA HABER BASIN A.S. (Turkey)